מה עושים שנתקלים בנחש?
למרות שהאירוע יכול לגרום לבהלה חשוב להבין שכשפועלים בלחץ יכולות להתרחש טעויות, דבר ראשון שמרו על קור רוח אם לא תנסו לפגוע או לתפוס את הנחש הוא לא ינסה להכיש, אך במידה ותנסו לגשת אליו הוא מסוגל לתקוף כהתגוננות, במידה ויתאפשר לו אז הוא יבחר להימלט ואז יהיה קשה יותר לאתר אותו.
פגיעה בנחשים אסורה מבחינה חוקית ומעבר לכך במידה ומדובר בנחש ארסי אתם יכולים להיכנס למצב מסכן חיים, אבל במידה ותפעלו על פי ההנחיות אתם יכולים להפוך מפגש מפחיד לחוויה מלמדת, מה גם ששמירה על ההנחיות תעלה את הסבירות שהלוכד ילכוד את הנחש.
אז אחרי שפירטנו כמה חשוב להישאר רגועים, הדבר הבא אותו חשוב לעשות הוא לצלם את הנחש ובמקביל להתקשר למוקד הלוכדים
03-3810040
או ישירות ללוכד הנחשים של אזור השרון
050-5470999
שמרו על מרחק של 2-3 מטר מהנחש ונסו לשמור על קשר עין, במידה והנחש נכנס למערום פסולת או שיח צפוף עדיין חשוב להביט על האובייקט עד להגעה של הלוכד, במידה ותתרחקו הנחש יכול לצאת מהשיח ולחמוק למסתור אחר, בשום מקרה אין להיכנס לשיח או לסבך אחרי שאיבדנו קשר עין עם הנחש.
חשוב גם לבצע הרחקה של חיות מחמד מהאזור כדי למנוע הכשה, במקרה שהנחש אותר בגינה חשוב גם לעדכן את השכנים שישימו לב אם הנחש חודר לגינה שלהם עד להגעה של הלוכד.
הנחשים הנפוצים ביותר בתנובות יהיו מהמינים הבאים:
צפע מצוי – ארסי.
זעמן מטבעות – לא ארסי, נושך אם נתפס.
זעמן זיתני – לא ארסי, נושך אם נתפס.
זעמן שחור – לא ארסי, נושך אם נתפס.
נחש מים - לא ארסי ולא נושך.
פרט למינים שמפורטים ברשימה הנ"ל יש מינים נוספים שחיים באזור תנובות, לזיהוי מין הנחש ניתן לשלוח הודעת
WhatsApp
לכונן במספר
050-5470999
הכשת נחש מה עושים?
לא מומלץ להתפנות לבית חולים לבד, יש להתייחס לכל נשיכה של נחש כאל הכשת נחש ארסי, למעט מקרים בהם הנחש זוהה על ידי איש מקצוע כנחש לא ארסי.
צלמו את הנחש אם אפשר, הזעיקו אמבולנס והרגיעו את הנפגע.
קיבוע של הגפה שנפגעה והורדת תכשיטים או פריטי לבוש לוחצים מאזור ההכשה, גם נחשבות לפעולות מומלצות כחלק ממתן עזרה ראשונה לנפגע הכשה.